Follow by Email

Monday, May 9, 2011

My Cochin's....

My Cochin Parent's Stock & Will Be My Parent's Stock..Huhu =p

My Mottled Houdan & Polish..

My Polish + Mottled Houdan Parent's Stock..

My Silkie's...

My Silkie Parent's Stock..

My Sebright's Bantam.....


Sebright's Bantam Untuk Dibiakkan Di RaRe aVeS...

Berita Baik Untuk Semua...

Salam..afiez nak bagi tahu kemungkinan sesiapa yang nak beli dari RaRe aVeS dah boleh buat penghantaran ke stesen-stesen bas utama di semenanjung Malaysia kerana kejayaan afiez menghantar ayam ke kota bharu baru-baru ini. PERHATIAN : Caj pengangkutan diantara RM 30.00 - RM 50.00 mengikut destinasi penghantaran. Jika penghantaran tidak dapat dilakukan, bayaran semula akan dikembalikan dalam masa 2 hari dari tarikh rancangan penghantaran melalui bank in ke akaun semula.

Tuesday, May 3, 2011

Berita baik Untuk Orang Terengganu Pula..!!!

Bagi orang Terengganu.. Dah boleh order daripada afiez kerna dah dapat kaki untuk penghantaran ke stesen Kuala Terengganu. Seperti biasa ada caj untuk penghantaran . PERHATIAN : Caj Penghantaran Mungkin Naik Samada Daripada RM 30 - RM 50 mengikut perjalanan. Tak Dapat Nak Elak Sebab Permintaan Driver Bus..Huhu..

My Silkie Colour Variety..

Salam semua.. di sini afiez nak kongsikan hasil daripada induk-induk silkie yang afiez ternak.. Terdapat 7 jenis warna yang dapat dihasilkan di RaRe aVeS.

Petunjuk : Warna yang dihasilkan = Baka X Induk

1 Partridge        = Partridge X Partridge
2 White Buff     = Partridge X White Splash
3 White Splash = Partridge X White Splash
4 White Partridge = Partridge X White Splash
5 Black = Black Brown X Black
6 Black Brown = Black Brown X Black Brown
7 Black White Brown ( Tri-Colour ) = Black Brown X Black Brown X Past Generation

Harga yang dijual macam mane yea..?? Hehe.. Harga mengikut warna seperti di bawah :

Partridge / White Partridge : RM 25.00
White Buff : RM 30.00
White Splash : RM 20.00
Black Brown / Tri-Colour : RM 30.00
Black : RM 35.00

Harga ini khas untuk follower dan pengunjung blog ini sahaja. Kalau dekat mudah.my lagi mahal. Jadi mase nak pesan nyatakan baca iklan di mana yea kerana ia mempengaruhi harga jualan. Kerna Afiez menghargai pengunjung dan follower di RaRe aVeS ini. Bagi Follower, ada ++ Special Diskaun Jika Berurusan.. Hehe.. Jadi Moh Kite Jadi Follower RaRe aVeS.

Partridge

                                       
                                                               White Buff

White Splash

White Partridge

Black

Black Brown

Tri - Colour ( Black White Brown )


Keluarga Baru RaRe aVeS... My Sebright's Bantam..


Salam..tanggal 3 Mei 2011 pada pukul 5 pagi , RaRe aVeS telah menerima ahli keluarga baru yang didatangkan khas daripada Terengganu. 4 ekor Silver Bantam dan 1 ekor Golden Bantam.. Masih kecil kerna umur yang digambarkan tidak seperti yang nyata.. Apepown welcome to RaRe aVeS

Monday, May 2, 2011

Latest My Sebright Cross


Saja nak update gambar sebright cross yang dilepaskan bersiar-siar..rasanya dua2 betina nie.. apepown enjoy..huhu

My New Friends.. GreN & eLLoW..

                                                                   GreN

eLLoW
Salam.. semalam borink jadi afiez pergi la lepak kat kedai burung yang berdekatan dengan umah afiez.. mulanya x de niat nak membeli ape..just menjenguk untuk menghilangkan rasa bosan dalam diri.. dalam dok perhati tetiba ternampak la burung nie..lain daripada kawan-kawan dia yang lain..sangat berani dan tak takut dekat manusia..sangat jinak..maka hatipun terpikat..nak beli x nak beli..nak dilepaskan sayang kerana susah nak jumpa burung sejinak nie..nak amik dia sekor x de kawan..kesian palk..harga blewh tahan..last2 terhabis la duit membeli sepasang burung Agapornis roseicollis..
Yang jinak si jantan kowt namanya GreN dan yang betina namanya eLLoW.. Sebab kata tauke kedai tue bila tangkap bunyi bising jantan tapi bila tangkap tak berbunyi betina..jadi sesiapa yang expert jantina burung nie..share2 ngan afiez...dan nak tanya bagi yang berpengetahuan dalam burung nie.. dia nie leh dibiakkan dalam cage x.. orite..take a look my new frenz.... =P