Follow by Email

Monday, October 20, 2014

Ayam Cemani Betina For Sale

Ayam Cemani Betina For Sale..Sekor da bertelur sekor on the way..
Harga RM300.00 seekor ambil dua RM500.00. Cash on delivery saje Bukit Mertajam. 0194255338

Tuesday, August 19, 2014

RaRe aVeS Collcetion Updated !!!

Moh.. Kita sharing gambor latest koleksi ayam dekat RaRe aVeS

Silver Sebright Bantam, Induk yang banyak berjasa di RaRe aVeS.. Tengok keadaan next year akan cari pengganti baru

Golden Laced Polish dan Buff Laced Polish.. Gabungan Ibu Lama dan Baru bersama Teruna Gagah

 Ayam Cemani berusia 2 bulan ++ akan digabungkan dengan induk betina dua ekor.. Tak sempat nak biak sebelum nie kerana jantan mati

 Modern Game Bantam Mode Moulting..Alhamdulillah dah mula bertelur semula

 Silver Laced Polish.. Generasi baru dan mula bertelur :)

 Porcelain Sablepoot Booted Bantam yang sentiasa produktif

 Appenziller yang bakal menyerikan RaRe aVeS :)

 Ko Shamo Hadiah Pemberian Sahabat Sehobi :)

 D'Uccle Bantam, dah mula pencen kot ibu betina tu sebab dah tak bertelur.. hehe.. Walaubagaimanapun simpan untuk koleksi :)

 Quail Antwerp Belgian, sekarang dipairkan dengan betina di bawah

 Silver Duckwing Antwerp Belgian, Jantan direhatkan untuk nak dapatkan anak warna Quail
 Japanese Bantam, Susah nak jadi anak tapi fine collection

Serama dengan Japanese, satu-satunya anak yang dapat dari induk Japanese Bantam :D

Polish Generasi Kedua dan Ketiga.. Masih berkhidmat :)

Tuesday, July 29, 2014

Budgie C For Sale!!!

Budgie C for sale. Macam-macam warna ada. STOK TERHAD. Normal/Spangle Seekor RM20.00 , Lutino/Albino RM25.00. Self Collect Bukit Mertajam. Contact 0194255338



English Budgie Taiwan DFS Yellow & DFS White For Sale !!!

Salam aidilfitri.. Buka untuk JUALAN.. English Budgie Taiwan DFS Yellow dgn DFS White. 3 ekor DFS Yellow 2 jantan 1 betina dengan DFS White Jantan. Seekor RM180.00, Sepasang RM330.00. Self Collect Bukit Mertajam,Penang. Contact 0194255338




Friday, June 27, 2014

Ayam Cemani

Sekarang ada tambah stock baru iaitu Ayam Cemani.. Alhamdulillah walaupun belum membiak tetapi ada ambil beberapa pair hari tu dan ada yang dijual dan yang terbaik disimpan untuk dibuat breeder.. Permintaan agak bagus di sekitar utara Semenanjung. Moga membiak dengan jayanya di RaRe  aVeS





DFS Yellow & White Taiwan English Budgie and Crested Budgie

Sekarang RaRe aVeS berusaha untuk cuba berjinak-jinak dengan pemeliharaan Burung Budgie nie.. Ada bawa masuk stock dari Taiwan..Ada beberapa pasang untuk dijadikan breeder dan kemungkinan ada untuk dijual..
Kalau siapa-siapa berminat untuk dapatkan Stock ini bolehlah cuba merisik Afiez yea 0194255338.. Stock asal dari Taiwan.. Nak jual maybe dalam sepair DFS Yellow n sepair DFS White sahaja dan nak kongsikan anak sulung Budgie.. Moga membesar dengan moleknya :)

Sesiapa yang berkongsi seminat bolehlah selalu ke FB Group : https://www.facebook.com/groups/budgieselamanya/
Banyak otai2 yang ramah dan mesra selalu membantu :)


DFS Yellow EB Taiwan

DFS White EB Taiwan


 Lutino EB Taiwan


 Crested Budgie


 DFS White EB Taiwan



 DFS Yellow EB Taiwan


 New Generation of Budgie B
Moga Membesar Dengan Jayanya

Gambar UpdaTe SuKa SuKi

Nak update gambar-gambar stock yang ada and yang dah direlease  :)

Sekarang banyak update di Facebook : https://www.facebook.com/groups/332991336724801/





AgroFest Penang 2014

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera.. Pertama sekali Afiez nak minta maaf sebab lama x update this blog sebab terlalu sibuk and kebanyakkan update di FB saje..
Baru-baru nie pada 12 Jun 2014 sehingga 15 Jun 2014 telah berlangsung AgroFest Penang 2014. Perkara tidak dirancang untuk masuk tapi memandangkan permintaan rakan untuk memenuhkan sangkar yang kosong, maka bawalah dua jenis ayam untuk dijual dan dipertontonkan.



Tuesday, March 18, 2014

JuaLaN AnaK AyaM.. StoCk LiMiTeD !!!

Assalam.. Stock Ayam yang ada untuk dijual pada masa kini.. Maaf hanya self collect di Bukit Mertajam.. Pergi tengok.. cari yang sihat-sihat.. berkenan call.. kita  adjust harga..
Stok yang ada :
Sablepoot Jantan & Anak
Antwerp Belgian (2-3 Minggu)
Modern Game (2-3 Minggu)
Silver Sebright Bantam (2-3 Minggu)
Polish Buff, Golden, Hitam & Putih ( 2 Minggu - 2 Bulan)